Later begint vandaag…

Het Stedelijk Lyceum Enschede is een scholengemeenschap die ernaar streeft om maximaal aan te sluiten bij toekomstige ontwikkeling in de maatschappij en economie. Omdat ze het belangrijk vindt dat leerlingen straks klaar zijn om goede keuzes te maken, neemt ze hen al vroeg mee in de wereld van morgen. Daarbij sluit ze aan bij de slogan van de gemeente Enschede: Enschede een stad van nu. Want de mogelijkheden die deze stad en regio jongeren biedt zijn talrijk. Als belangrijke stad binnen de Euregio zijn er tal van mogelijkheden om door te leren maar ook de arbeidsmarkt biedt volop kansen. De campagne Later begint vandaag….Denk Stedelijk moet (toekomstige) leerlingen daar een indruk van geven. Onderdeel van de campagne is een serie filmpjes die we samen met Krosmedia maakten in opdracht van Award Communications. Bijzonder leuke dagen: op pad met deze ‘brutale meiden’.

 

Bente en Rosaline zijn even oud en gaan naar dezelfde school. Toch zijn ze heel anders. Rosaline weet al jaren precies wat ze wil. Als ze haar middelbare school diploma heeft, gaat ze medicijnen studeren. Met dat doel voor ogen is ze gemotiveerd op school en werkt ze hard. Bente is ook goed op school, maar echt serieus over haar toekomst heeft ze nog niet nagedacht. Waarom zou ze ook vraagt ze zich eens hardop af. “Het duurt immers nog jaren voordat ze echt keuzes moet gaan maken”. Rosaline is het natuurlijk niet met haar eens want “Later begint vandaag!” Samen besluiten ze het bedrijfsleven van Enschede te verkennen en antwoord te vinden op de vraag: Hoe werkt Enschede?

 

Rosaline en Bente bezochten verschillende bedrijven: het Wilminktheater, Nanolab, Twente Milieu, Garage Broekhuis, Hampshire Hotel, Dierenopvangcentrum Enschede en FC Twente. Ze kregen een uniek kijkje achter de schermen en mochten iedereen de hemd van het lijf vragen. Een compilatie van alle filmpjes zie je hier:

 

Alle andere filmpjes zijn terug te zien op het youtubekanaal van Het Stedelijk Lyceum: www.youtube.com/user/hetstedelijklyceum.